Logo
Печат на тази страница

Жителите и гостите на град Силистра могат да разгледат изложба с фотографии на българските обекти на ЮНЕСКО до края на юни в Художествената галерия

Жителите и гостите на град Силистра могат да разгледат  откритата изложба  с  фотографии на българските обекти на ЮНЕСКО  до края на юни  в Художествената галерия. 

При откриването на изложбата, представители на местната власт, директори на институции и учебни заведения в града и граждани имаха възможността да се насладят на 32 кадри, дело на именития фотограф Иво Хаджимишев, прадставящи уникалността и красотата на български обекти на културното и природно наследство. Сред първите гости на изложбата бяха участниците в Международния екологичен екофорум „Сребърна 2016“, за които РИОСВ-Русе осигури входната такса.

При  откриване  на изложбата, г-жа Анелия Николова – директор на дирекция „Превантивна дейност“, в чийто ресор е направление „Биоразнобразие“ отличи с плакет и грамота д-р Росен Илиев – учен-биолог и дългогодишен директор на Природонаучния музей в с. Сребърна и Пеньо Пенев – кореспондент на БТА за Силистра. Отличието е  знак на признателност към двамата видни общественици за дългогодишните усилия за утвърждаване на Поддържан резерват „Сребърна“ като притегателен център за учени, природолюбители и туристи и утвърждаването му като обект от световното природно наследство. 

Оценете
(0 гласа)
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.